Muziekles

Mijn doel is leerlingen zo mooi mogelijk hobo leren spelen. Veel mensen vinden de klank prachtig, maar denken dat het een heel moeilijk te bespelen instrument is. Dat is een groot misverstand. Bijna iedereen kan hobo leren spelen, en dat is mijn allerleukste uitdaging: zoveel mogelijk mensen zelf laten ervaren hoe leuk het is, en ook hoe fijn het is om anderen te laten genieten van de hobo en haar klank, zowel solistisch als in een orkest. Een instrument van de lange adem, letterlijk en figuurlijk, maar ook prachtig als het lukt om een mooie toon te maken! Wat doet het met je als je muziek maakt, en wat krijg je ervoor terug. Juist in deze hectische wereld ben je steeds helemaal even in jezelf en in de muziek. Een prachtige ervaring voor jong en oud, ieder op zijn eigen niveau en met eigen talent.

Wil jij hobo les?
Heb je in het verleden hobo gespeeld en wil je het weer gaan oppakken? Wil je het proberen? Neem gerust contact met mij op.

Hoe ziet een lestraject er uit?
Het traject begint met een gratis proefles. Ik zorg voor een hobo en een riet. Het zal je misschien verbazen, maar je krijgt er absoluut geluid uit en je speelt al zelfstandig een paar tonen. Als je besluit lessen te gaan nemen dan is mijn advies: huur eerst een hobo voor een jaar, zodat je echt weet of je het leuk gaat vinden. Het leren bespelen van ieder instrument gaat met ups en downs en vereist doorzettingsvermogen. Het is ook een mooi traject, en als het lukt dan geeft dat enorme voldoening. Natuurlijk moet je regelmatig studeren, niet in de laatste plaats omdat je een embouchure (=mondstand) moet ‘kweken’ (=conditie van de kleine lipspieren). We benaderen de muziek vanuit klank en interpretatie en jouw muzikaliteit. De duur van het traject is voor iedereen verschillend, maar als je eenmaal bent verknocht aan dit instrument dan zijn de mogelijkheden in muziekstijlen en samenspel bijna oneindig.

Lestarieven
Klik hier voor de tarieven.